lauantai 8. kesäkuuta 2013

Sporttimimmin Stuttgart?

Se pitää Stuttgartista todeta, että kuntosalilla käymistä ei oikein ole tehty helpoksi. Yksityiset salit tarjoavat lähes poikkeuksetta vain 12 tai 24 kuukauden sopimuksia, ja jos tekee mieli käydä yhdellä kertakäynnillä esimerkiksi body pumpissa, niin ei onnistu, kaikki on aina kursseja. On olemassa yliopistoliikunta, mutta se ei toimi kovin hyvin. Salilla käymistä pystyy ostamaan tyylillä yksi päivä viikossa, kaksi päivää viikossa jne, ja hinta määrittyy koko semesterin ajalta. En oikein tykkää noin säännöstellystä systeemistä, etenkin kun siihen ei sitten kuuluisi yhtään mitään muuta kuin se yksi sali, joka monen mielestä vielä on vähän vaatimaton. Ja hinnat moninkertaiset totuttuun nähden... Itselleni on tärkeää, että salille meneminen voi olla spontaania, että voi herätä vaikkapa sunnuntaiaamuna ja todeta, että nyt olisi hyvä fiilis lähteä. Ilman että heti ekana joutuu toteamaan, että "ei kun voivoi, käytin jo kaksi päivääni."
Yleisin reitti. Erityisen makea auringonlaskussa. Ja Rosensteinparkin laidalla pääsee näkemään eläintarhan eläimiä kalteriaidan takaa! Siellä ne kamelit tuijottelee, kun ohi juoksee.

Lopputuloksena olen siirtynyt ainoastaan juoksemaan Schlossgartenia ja Rosensteinparkia läpikotaisin. Mittasin kartalta, että perusreittini ovat 9,2 - 11 kilometrin mittaisia, ja myöhemmin aion vielä pidentää reittejä. Se on helppoa, koska puisto koostuu tietynlaisista ympyränmuotoisista polkujen rajaamista alueista, joten tietyn kiekan voi vain päättää tehdä esim. kolmesti. Käyn lenkillä noin kolmesti viikossa, mutta pyrin vielä enempään. Olen käynyt jopa sateella, koska suunnitelmissa on tärkeää pitäytyä ;) Ja on vain niin ihanaa ja raikasta juosta sateella, kun on hyvät varusteet. Ja näkee puistoissa mielettömiä Saksa-etanoita ja matoja!
Kotopuolessa käyn puhtaasti pelkällä juoksulenkillä kerran tai kahdesti viikossa, kun taas kulutan salia 3-4 päivänä. Siellä saa hyvin juostua matollakin. Nyt olen kyllä niin rakastunut noihin juoksumaastoihini täällä, että kyllä varmana tuntuu matto vähän puiselta... Eli ei jotain huonoa ettei jotain hyvääkin, salilla käyminen on mennyt nollaan, mutta juoksulenkit lisääntyneet.

Tyylikäs juoksulook... En siis juokse korvikset päässä, vaikkakin nyt vasta huomasin, että nehän sopis aika hyvin ton topin kanssa.

1 kommentti: