lauantai 9. maaliskuuta 2013

Intensiivikurssi

Hallo, Leute!
Lähtötasotestin perusteella puljahdin saksan ryhmään, jonka taso on B1 tai B1+ eli ollaan kai olevinamme toisiksi korkeimmalla tasolla opetusryhmistä. B2-tyypit osaa jo todella hyvin saksaa ja C1 on raja, jonka jälkeen kurssia ei enää tarvitse ottaa jos ei halua. Ajatuksena on saattaa meidät edes jotenkin kykeneviksi kommunikoimaan ja tajuamaan asioita saksaksi tässä suurkaupungin vilinässä. Lisäksi monet opiskelee saksaksi lukukauden alettua.

Ensimmäisellä luennolla käveltiin melkonen rundi kaupungilla. Opettaja piti meille oikein hyvän ja selkeästi artikuloidun esittelykierroksen Stuttgartin nähtävyyksistä, joihin tuolla kierroksella kuului erityisen paljon musiikkiaiheisia paikkoja aina oopperasta konserttitaloon. Olin laittanut jalkaani uudet Deichmannilta shoppaamani korkonilkkurit, jotka tulivat nyt sitten harvinaisen huolellisesti sisäänajetuiksi. Olisin kyllä ehkä kuitenkin valinnut tasapohjaiset kengät, jos olisin tiennyt noin pitkästä kävelyreissusta.

Seuraavana päivänä eli eilen oli vuorossa haastattelu saksaksi, jonka tarkoitus oli vielä tarkentaa opettajan käsitystä tasostamme. Olin suomalaisen parina, joten pystyttiin onneksi käymään etukäteen luettava teksti rauhassa läpi suomeksi :D Itse müntliche prüfung oli aika tiukkaa tykitystä, ja keskittyminen herpaantuikin suurin piirtein heti ja tuli tehtyä aivan käsittämättömiä virheitä. Lopullinen tuomio oli se, että olen juuri ja juuri ansainnut paikkani tuon tason ryhmässä :D Aika rankkaa, olin kuitenkin joskus todella hyvä saksassa, enkä tehnyt juurikaan virheitä sitä käyttäessäni... Silloin kun uskalsin käyttää.

Haastattelun jälkeen olikin jo pian ilta, ja keräännyimme taas linnanaukiolle "pikniktunnelmaisille" illan tervetuliaisjuhlien etkoille. Oli jälleen todella mukavaa istuskella ja oppia eri tyyppien kotimaiden kulttuureista jotakin. Mutta voin kertoa... Jos yrittää palauttaa saksaa mieleensä ympäristössä, jossa kuulee koko ajan saksaa ja puhuu kuitenkin eniten englantia, ei ole missään nimessä hyvä idea alkaa yrittää lisätä _ruotsia_ kyseiseen soppaan :D Juhlat olivat ihan ok, Paris-klubilla, vaikkakin vähän liian pieni mesta oli valittu sellaiselle ihmisryysikselle.


Ja sitten vielä... Isälläni oli eilen synttärit! Eli onnea isä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti