keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Aurinkoa ja paperibyrokratiaa

Hiiohoi,
eilen tiistaina reissasin heti aamusta Vaihingenin kampukselle tekemään saksan kielen tasokokeen. Olin odottanut jotakin todella moniosaista ja vaativaa, ja olin aivan varma, että joudun sinne jotakin noloa ja kieliopillisesti mahdollisimman väärää tekstiä tuottamaan. Näin ei onneksi ollut, vaan koe koostui kokonaan lauseentäydennysmonivalinnoista. En siis munannut itseäni. Hyvä alku päivälle.
Vaihingenin kampuksella sijaitsee myös vaihdon palveluiden keskus IZ, joten kävin siellä saman tien hakemassa kasan papereita, joita en yllätys yllätys ollut saanut. Ilmeisesti oli huonoa tuuria, etten saanut juuri mitään postissa mitä piti :D Byrokratiaohjelmaksi osoittautui:
1. Saksalaisen pankkitilin tekeminen [x]
2. Stuttgartin kuntaan virallisesti kirjautuminen [ ]
3. Vakuutustositteen noutaminen EU-sairausvakuutuskorttia vastaan [x]
4. Väliaikaisen opiskelukortin/läystäkkeen noutaminen ja sitä varten passikuvien toimitus [x]
5. Opiskelija-alennuksellisen matkakortin (55e kuukausi,wtf) hakeminen [x]
6. Ylioppilaskunnan maksu siinä saksalaisessa pankissa, johon on tilinsä tehnyt [ ]

Sentään aika monet noista olivat lähellä toisiaan. Ja jotakin vielä puuttuu. Päätin, että ainoaastaan tämän ekan kuukauden ajan käytän tuota matkakorttia, ja sen jälkeen alan kulkea huhtikuussa alkaville seminaarikerroille ja kursseille polkupyörällä (käytetyllä mielellään). Ovat nimittäin niin lähellä tätä Neckartoria, jossa asun. Ihan ei kuitenkaan kannata kävellä... Ja tämän ekan kuukauden ajan reissailen sitten paljon kaupungin kauempiin osiin katselemaan paikallisia itiksiä yms.

Seuraava infotilaisuus alkoi klo 14, joten siinä usean tunnin välillä tutustuin muutamaan puolalaiseen, pariin turkkilaiseen ja yhteen ranskalaiseen. Auringossa oli todella lämmin, ja monet makoilivatkin sisäpihalla auringonottotunnelmissa paikallisesta opiskelijaruokalasta haetut bisset kourassa. Todella erikoista, niin hienoa.

Kuvassa vain limu

Infosessiossa oli hupaisaa havaita, että todella monet olivat palaneet naamoistaan :D Itekin tuollaisena kalkkikeisarina saatoin vähän ottaa uv-osumaa.

Infosessioiden jälkeen mentiin suomalaisten ja yhden skottivaihtarin kanssa ilta-aurinkoiseen keskustaan markettioluiden kera. Täällä pussikaljailu on jotenkin todella normaalia eikä pätkääkään kauhistelun aihe. Ihmiset tulevat pääkaduilla vastaan oluttölkki kädessä, ja kaupungin ykkösoleilupaikalla eli linnanaukiolla (Schlossplatz) ihmiset viettää aikaansa pikniktunnelmissa. Mentiin itsekin juuri kyseiselle aukiolle, ja voin kertoa... Tilanne muistutti kovasti vapun piknikkejä!


Huomenna on ensimmäinen kielikurssin luento, ja lähtötasotestin perusteella päädyin ryhmään nro 8, joka kokoontuu maanantaista perjantaihin puoli kahdesta seiskaan. Olin melkein toivonut aamuryhmää päiväohjelman selkeyttämiseksi, mutta ehkäpä tuosta osaa joskus vielä olla kiitollinen, että on aamupäivisin vapaata :)

Ai niin ja pääsin mukaan linnaexculle Tübingeniin, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti